Lososové těstoviny s cejlonským čajem
Věřili byste, že čaj je možné použít i k přípravě hlavního chodu? Zkuste náš recept a uvidíte, jak vybrané čajové lístky dokáží pokrmu dodat nový rozměr.

Ingredience
Jako první uvařte špagety ve slané vodě tak, aby byly al dente. Zatímco se těstoviny vaří, ohřejte v mikrovlnné troubě nebo na plotýnce smetanu, ale jen tak, aby se nezačala vařit, nasypte do ní 1 lžíci cejlonského černého čaje a nechte louhovat.
Poté si připravte domácí petrželové pesto. V mixéru nasekejte petrželku s prolisovaným stroužkem česneku a parmazánem na voňavé bylinkové pesto. Promíchejte s olivovým olejem a schovejte do ledničky. Později na něj přijde řada.
Oloupejte a pokrájejte cibuli nadrobno, smažte na rozpáleném oleji. Jakmile cibule zesklovatí, přisypte pokrájená sušená rajčata a nechte je rozvonět.
Přilijte vylouhovanou a scezenou smetanu, do které mezitím pronikla jemná vůně a chuť čajových lístků.
Ztlumte plamen a pozvolna zahřívejte, poté přisypte pokrájené kousky lososa. Promíchejte, zahřejte tak, aby se losos uvařil, poté přidejte scezené a okapané těstoviny, několik lžic domácího pesta a opět promíchejte. Těstoviny můžete rovnou servírovat. Vsadíme se, že sklidí velký úspěch.
Jednoduchý recept, který je hotový během chvilky a je skvělý jako rychlý oběd nebo večeře.